Έκπληκτικοί τρόποι για τη μείωση των ρυτίδων

Έκπληκτικοί τρόποι για τη μείωση των ρυτίδων

Περιεχόμενα

Picture of Σοφία Παφίλη
Σοφία Παφίλη

Αρχισυντάκτρια

Αν θέλετε πραγματικά να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό, ξεκινήστε με τα βασικά:

  • Να αποφεύγετε τον ήλιο: Η έκθεση στον ήλιο είναι η κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος.
  • Να φοράτε αντηλιακό.
  • Να φοράτε προστατευτικά ενδύματα (μακρύ μανίκι και παντελόνι).
  • Μην καπνίζετε: το κάπνισμα προκαλεί βλάβη στο κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, οι οποίες είναι οι πρωτεΐνες που του δίνουν ελαστικότητα και σφριγηλότητα.
  • Να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα.

Κοιμηθείτε ανάσκελα!

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Journal of the American Academy of Dermatology” διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται ανάσκελα έχουν λιγότερες ρυτίδες στο μέτωπο και στα μάτια. Ο ύπνος στο πλάι δημιουργεί ρυτίδες στα μάγουλα και στο πηγούνι, ενώ ο ύπνος μπρούμυτα προκαλεί αυλακωτό μεσόφρυο.

Τρώτε περισσότερο σολωμό

Ο σολωμός είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, ένα από τα δομικά στοιχεία του δέρματος. Έχει επίσης Ω-3 λιπαρά οξέα. Οι ειδικοί λένε ότι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα τροφοδοτούν το δέρμα και το κρατούν παχουλό και νεανικό, και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Μπότοξ

Οποιαδήποτε έκφραση του προσώπου που κάνετε ξανά και ξανά όπως ρίκνωση βλεφάρων ενεργοποιεί συνεχώς τους μύες του προσώπου και κάνει αυλακώσεις κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Τελικά αυτές οι αυλακώσεις γίνονται ρυτίδες.  Φορέστε τα γυαλιά ανάγνωσης αν τα χρειάζεστε και να χρησιμοποιείτε τα γυαλιά ηλίου! Μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα γύρω από τα μάτια και να αποτρέψουν τη ζημία από τον ήλιο (να σας αποτρέψουν από το να ρικνώνεται τα βλέφαρα και το πρόσωπο κατά την έκθεση σε αυτόν).

Αλειφθείτε με α-υδροξυοξέα

Αυτά τα φυσικά οξέα αφαιρούν το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αυτό βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των πόρων, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ειδικά γύρω από τα μάτια. Οι ισχυρότερες μορφές AHAs μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα. Αυτή είναι μια πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα δύναμη και σταθερότητα. Χρησιμοποιώντας AHAs μπορεί να κάνετε το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε πρέπει να φοράτε αντηλιακό καθημερινά.

Μην πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό

Το νερό της βρύσης απομακρύνει από το δέρμα την υγρασία και τα φυσικά έλαια που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Αν πλένετε πολύ συχνά το πρόσωπό σας απομακρύνετε την προστασία. Χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι με ενυδατική κρέμα ή ένα τζελ καθαρισμού.

Φορέστε τη βιταμίνη C 

Μερικές μελέτες έχουν βρει ότι οι κρέμες με βιταμίνη C μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα κολλαγόνου που παράγει το δέρμα. Η βιταμίνη C προστατεύει από τις βλάβες, από τις ακτίνες UVA και UVB και βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας, των σκούρων κηλίδων και του ανομοιόμορφου τόνου του δέρματος. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν δέρματος με το σωστό τύπο βιταμίνης C.

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη: Εφαρμογή και επιπλοκές

Σόγια για τη φροντίδα του δέρματος

Η σόγια μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος και να την προστατεύσει. Μελέτες δείχνουν ότι η σόγια που εφαρμόζεται στο δέρμα ή λαμβάνεται ως συμπλήρωμα (όχι ως τροφή) μπορεί να βοηθήσει στην προστασία ή ακόμα και στην επούλωση κάποιων ζημιών από τον ήλιο. Μπορεί να βοηθήσει τη δόμηση και τη σφριγηλότητα του δέρματος, ακόμη και τον τόνο του δέρματος. Επίσης, η σόγια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Αντικαταστήστε τον καφέ με κακάο

Δοκιμάστε ένα νόστιμο ποτό μείωσης ρυτίδων. Μια μελέτη δείχνει ότι το κακάο με υψηλά επίπεδα δύο αντιοξειδωτικών (epicatechin και catechin) προστατεύει το δέρμα από τη ζημία που προκαλεί ο ήλιος, βελτιώνει τη ροή του αίματος στα κύτταρα του δέρματος, διατηρεί την υγρασία και κάνει το δέρμα να φαίνεται και να είναι ομαλότερο. Επίσης το κακάο περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες.

Το καλοκαίρι ήρθε, Προστατέψετε το δέρμα σας!

10 Αντιγηραντικά τρόφιμα

© 2018 – 2024 nosokoma247
Διατηρούνται όλα τα Δικαιώματα – Ενημερωτική ιστοσελίδα δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή, γνωμάτευση και θεραπεία. Περισσότερα εδώ.

Share

Νέα Άρθρα