Σέξ: Πως να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή

Σέξ: Πως να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή

Τα σεξουαλικά συναισθήματα δεν εξαφανίζονται καθώς μεγαλώνετε. Το θέμα είναι πώς μπορείτε να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή!

Η σεξουαλική υγεία είναι σημαντική σε οποιαδήποτε ηλικία. Και η επιθυμία για επαφή είναι διαχρονική. Καθώς μεγαλώνετε, το σεξ μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως ήταν στα 20, αλλά μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικό. Ανακαλύψτε ποιες πτυχές της σεξουαλικότητας είναι πιθανό να αλλάξουν καθώς μεγαλώνετε και πώς μπορείτε εσείς και ο σύντροφός σας να προσαρμοστείτε.

Για να διατηρήσετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, μιλήστε με τον σύντροφό σας. Αφήστε χρόνο για να είστε αισθησιακοί και σεξουαλικοί. Όταν περνάτε χρόνο με τον σύντροφό σας, μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τον έρωτα. Βοηθήστε τον σύντροφό σας να καταλάβει τι θέλετε από αυτόν ή αυτήν. Να είστε ειλικρινείς για το τι βιώνετε σωματικά και συναισθηματικά.

Οι γυναίκες μπορούν να μείνουν έγκυες μέχρι να φτάσουν στην εμμηνόπαυση. Εάν είστε σεξουαλικά ενεργός, χρησιμοποιήστε αντισύλληψη μέχρι την εμμηνόπαυση. Ρωτήστε τον γιατρό σας για καθοδήγηση αν δεν είστε σίγουροι για το είδος της αντισύλληψης που είναι σωστό για εσάς – εάν φυσικά την επιθυμείτε!

Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να εξασκούν ασφαλές σεξ. Εάν κάνετε σεξ με έναν νέο  σύντροφο, χρησιμοποιήστε πάντα προφυλακτικό.

Αν είστε σε μακροχρόνια μονογαμική σχέση και αμφότεροι έχετε αρνητικές εξετάσεις για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, πιθανώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προστασία. Μέχρι να το ξέρετε βεβαίως, χρησιμοποιήστε προφυλακτικό όταν κάνετε σεξ.

Η τεστοστερόνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική εμπειρία του ανθρώπου. Τα επίπεδα τεστοστερόνης ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των ανδρών. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, οι ηλικιωμένοι άντρες τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από ό, τι οι νεότεροι άνδρες. Τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται σταδιακά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ενηλικίωσης – περίπου 1% κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 30 ετών κατά μέσο όρο.

Όταν ένας άνδρας μεγαλώνει, το πέος μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποκτήσει στύση και οι στύσεις μπορεί να μην είναι τόσο σταθερές. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να πετύχετε πλήρη διέγερση και να έχετε οργασμικές και εκσπερμάτιες εμπειρίες. Η στυτική δυσλειτουργία γίνεται επίσης πιο συνηθισμένη. Διάφορα φάρμακα είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν τους άνδρες να επιτύχουν ή να διατηρήσουν μια επαρκή στύση για σεξουαλική δραστηριότητα.

Καθώς οι γυναίκες προσεγγίζουν την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα των οιστρογόνων τους μειώνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα του κόλπου και βραδύτερη σεξουαλική διέγερση. Συναισθηματικές αλλαγές μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα του στρες, τα οποία επίσης μπορούν να αλλάξουν το ενδιαφέρον σας για σεξ.

Ενώ ορισμένες γυναίκες μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ χωρίς να ανησυχούν για την εγκυμοσύνη, οι φυσικές αλλαγές στο σχήμα και στο μέγεθος του σώματος μπορεί να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται λιγότερο σεξουαλικά επιθυμητοί.

Οποιαδήποτε κατάσταση που επηρεάζει τη γενική υγεία και την ευημερία σας μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σεξουαλική σας υγεία. Ασθένειες που εμπλέκουν το καρδιαγγειακό σύστημα – όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, τα ορμονικά προβλήματα, η κατάθλιψη ή το άγχος – μπορούν να θέσουν προκλήσεις στο να είναι σεξουαλικά ενεργές.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων μπορούν επίσης να εμποδίσουν τη σεξουαλική σας ανταπόκριση. Ορισμένα αντιυπερτασικά φάρμακα, για παράδειγμα, μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να αναπνέετε. Άλλα φάρμακα μπορεί να δυσκολέψουν περισσότερο τον οργασμό.

Εάν νομίζετε ότι αντιμετωπίζετε σεξουαλικές διαταραχές από κάποιο φάρμακο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μπορεί να είναι δυνατή η μετάβαση σε ένα διαφορετικό φάρμακο με λιγότερες παρενέργειες ή την προσθήκη ενός επιπλέον φαρμάκου που μειώνει τις σεξουαλικές παρενέργειες.

Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση που επηρεάζει τη λεκάνη και το κεντρικό νευρικό σύστημα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ανταπόκριση. Το σώμα, ωστόσο, είναι ανθεκτικό.

Εάν είστε άρρωστος, η σεξουαλικότητά σας μπορεί να ανασταλεί προσωρινά.  Ο πόνος, η ταλαιπωρία, τα φάρμακα ή η ανησυχία μπορεί να επισκιάσει τη σεξουαλική σας επιθυμία. Συζητήστε με τον σύντροφό σας και να είστε κοντά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εάν είστε ο φροντιστής, οι απαιτήσεις φροντίδας για τον σύντροφό σας μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία. Βρείτε έναν τρόπο να αφήσετε κατά μέρος τον ρόλο του φροντιστή από καιρού εις καιρόν και να είστε σύντροφος – έτσι ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε και να αισθάνεστε στοργή από τον σύντροφό σας. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε μια αμοιβαία ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.

Οι διαφορές σε επιθυμία είναι κοινές μεταξύ των ζευγαριών όλων των ηλικιών. Τα ζευγάρια μπορούν να κολλήσουν σε ένα μοτίβο όπου ένα άτομο αρχίζει την επαφή ενώ το άλλο την  αποφεύγει. Εάν αποφύγετε το σεξ, σκεφτείτε να αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία. Αν ξεκινάτε συνήθως σεξ, δοκιμάστε να μιλήσετε με τον σύντροφο σας για το τι χρειάζεστε.

Πολλά ζευγάρια θέλουν να ξέρουν πώς να επιστρέψουν στη σεξουαλική διέγερση και τα επίπεδα δραστηριότητας που έζησαν στη δεκαετία των ’20, των ’30 και στις αρχές της δεκαετίας των ’40. Αντ ‘αυτού, βρείτε τρόπους για να βελτιστοποιήσετε την απάντηση του σώματός σας για σεξουαλικές εμπειρίες τώρα. Ρωτήστε τους εαυτούς σας τι είναι ικανοποιητικό και αμοιβαία αποδεκτό.

Πολλά βιβλία είναι διαθέσιμα για το πώς να διατηρήσετε μια υγιή σεξουαλική ζωή καθώς μεγαλώνετε. Επιπλέον, πολλά ζευγάρια βρίσκουν συμβουλές με έναν ειδικό. Ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να παρέχει χρήσιμες προτάσεις ή να σας παραπέμψει σε ειδικό.

Related Posts

Facebook Comments