Τι είναι η ρήξη τένοντα τρικεφάλου στον αγκώνα? Συμπτώματα, διάγνωση και αποκατάσταση

Τι είναι η ρήξη τένοντα τρικεφάλου στον αγκώνα? Συμπτώματα, διάγνωση και αποκατάσταση

Γράφει ο oρθοπαιδικός xειρουργός Ματαράγκας Ηλίας.


Η ρήξη τένοντα τρικεφάλου στον αγκώνα που θα το ακούσετε και ως ρήξη τρικεφάλου είναι πολύ σπάνια και συμβαίνει κυρίως σε αθλητές που σηκώνουν βάρη, πολεμικών τεχνών, πυγμαχίας και body building.

Ποιά είναι τα συμπτώματα της ρήξης τρικεφάλου;

  • χαρακτηριστικός ήχος “ποπ” τη στιγμή του ατυχήματος
  • πόνος στο σημείο
  • οίδημα (διόγκωση)
  • Αδυναμία να κάνει ενεργητική κίνηση με το χέρι του

Για να κοπεί ο τένοντας τις περισσότερες φορές είναι ήδη εκφυλισμένος – δηλαδή έχει χάσει την ελαστικότητά του, την αντοχή του και οι ίνες του δεν είναι ανθεκτικές όπως στο φυσιολογικό τένοντα.

Έτσι με μία απότομη κίνηση, τέντωμα ή χτύπημα είναι πιο ευάλλωτος να κοπεί, ότι ακριβώς συμβάινει και με τον αχίλλειο τένοντα που βρίσκεται στο πόδι μας.


Πως γίνεται η διάγνωση για τη ρήξη τρικεφάλου

  • κλινική εξέταση
  • υπέρηχος
  • μαγνητική

Τις περισσότερες φορές είναι ξεκάθαρο από την κλινική εικόνα, όμως για να είναι σίγουρη και σωστή η διάγνωση χρησιμοποιούνται οι παραπάνω διαγνωστικές εξετάσεις.


Ποιά είναι η θεραπεία μίας ρήξης τένοντα τρικεφάλου;

Δυστιχώς η μόνη θεραπεία για τη ρήξη τένοντος του τρικεφάλου είναι η χειρουργική επέμβαση. Δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο να επουλώσει τον κομμένο τένοντα και αυτό είναι κάτι κατανοητό σε όλους. Τα καλά νέα είναι πως η επέμβαση είναι μικρής διάρκειας και η αποκατάσταση άμεση.Ακολουθούν αιματηρές εικόνες ———————– βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παιδιά στον ίδιο χώροΠατήστε ΕΔΩ για να δείτε ένα μικρο βίντεο του συγκεκριμένου ασθενούς. Πως έγινε η χειρουργική επέμβαση, πως ήταν η εμπειρία και η αποκατάσταση του!

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα χειρουργεία του κ. Ματαράγκα Ηλία.

 

 

 

Related Posts

Facebook Comments