Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Ημέρες Πνευμονολογίας 2021

Περιεχόμενα

Picture of Σοφία Παφίλη
Σοφία Παφίλη

Αρχισυντάκτρια

14/10/2021 – 17/10/2021, Domotel Xenia, Βόλος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζουμε στις ΗΜΕΡΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 2021 που θα πραγματοποιηθούν στο Ξενία του Βόλου στις 14-17 Οκτωβρίου 2021 ελπίζουμε ζωντανά, ίσως και διαδικτυακά εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες περιορίσουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας μεγάλου αριθμού συνέδρων.

Το χρόνο που πέρασε από το προηγούμενο συνέδριο μας, είδαμε το πανδημικό κύμα να κατακλύζει την κλινική μας, αρκετοί από εμάς να νοσούν και σίγουρα όλοι να γινόμαστε καλύτεροι, δυνατότεροι και σίγουρα ωριμότεροι επιστημονικά.

Έτσι το συνέδριο που έρχεται θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις ασθενών με κορονοϊό, αλλά εμπειρίες και αναμνήσεις από τους πρωταγωνιστές, νοσηλευτές, γιατρούς αλλά και ασθενείς που έζησαν μαζί μας αυτές τις ιστορικές για την ιατρική επιστήμη μέρες. Κεντρική θέση στο συνέδριο θα έχει η παρουσίαση διαδικτυακής θέσης βιογραφιών -γιατρών που τον προηγούμενο αιώνα έδρασαν στην περιοχή μας και συνεχίζουν να μας εμπνέουν.

Θα συζητήσουμε τις μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας στους πνεύμονες αλλά και στην ψυχική διάθεση όσων αρρώστησαν βαρειά. Θα ασχοληθούμε επίσης με όλα τα αντικείμενα της Πνευμονολογίας που «ξεχάσθηκαν» αυτή τη χρονιά, την φυματίωση, το κάπνισμα, τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, το άσθμα, την πνευμονική ίνωση, τον καρκίνο του πνεύμονα, τα νοσήματα του υπεζωκότα.

Όσοι αισθανόμαστε ότι η επιστήμη έχασε αυτό το διάστημα μέρος της αξιοπιστίας της, με την προβολή τόσων αντιφατικών πληροφοριών, κυρίως στη θεραπεία, στο ρόλο των μεταλλάξεων αλλά και στην παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων, ας προσπαθήσουμε αρχίζοντας από αυτό το συνέδριο να αποκαταστήσουμε τουλάχιστον το ρόλο των επιστημόνων.

Σας περιμένουμε όλους στο συνέδριο μας που διεξάγεται για 22η συνεχή χρονιά για να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο επιστημονικό πρόγραμμα και ίσως τις ομορφιές του Βόλου και της Μαγνησίας.

ΚΙ Γουργουλιάνης
Καθηγητής Πνευμονολογίας
Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Congress World
Μιχαλακοπούλου 27,115 28 Αθήνα
Τηλ.: 210 7210001, Fax: 210 7210069
www.congressworld.gr, E-mail: [email protected]


Πηγή: Δ.Τ

© 2018 – 2024 nosokoma247
Διατηρούνται όλα τα Δικαιώματα – Ενημερωτική ιστοσελίδα δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή, γνωμάτευση και θεραπεία. Περισσότερα εδώ.

Share

Νέα Άρθρα