Νουντλς από κολοκυθάκια με σκόρδο και παρμεζάνα

Νουντλς από κολοκυθάκια με σκόρδο και παρμεζάνα

Περιεχόμενα

Picture of Σοφία Παφίλη
Σοφία Παφίλη

Αρχισυντάκτρια

Γράφει η Ευδοξία Στούπη, Πιστοποιημένη Life Coach από τη Διεθνή Ομοσπονδία των Κόουτς (International Coach Federation)


Νουντλς από κολοκυθάκια με σκόρδο και παρμεζάνα

Για όσους από εμάς λατρεύουμε τα ζυμαρικά αλλά χρειάζεται να αποφεύγουν τη γλουτένη ή τους υδατάνθρακες, αυτή η συνταγή είναι η τέλεια λύση. Πεντανόστιμη και υγιεινή!


Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 8 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά


Υλικά για Νουντλς από κολοκυθάκια με σκόρδο και παρμεζάνα

4 μέτρια κολοκυθάκια (2 κιλά περίπου)
3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο (3 έως 4 σκελίδες)
¼-½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο ανάλογα με το πόσο πικάντικα σας αρέσουν τα ζυμαρικά)
350 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (και ακόμα λίγο για να ρίξουμε μετά το σερβίρισμα)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού άνθος αραβοσίτου ή ριζάλευρο
2 κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό
Αλάτι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

1. Προετοιμάζουμε τα νουντλς βλ. σημείωση.
2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μπούκοβο σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι αρχίζει να κάνει φυσαλίδες γύρω από το σκόρδο, προσθέτουμε τα νούντλς από κολοκυθάκια. Χρησιμοποιήστε λαβίδες ζυμαρικών για να γυρίζετε τα νούντλς φροντίζοντας να παραμείνουν al dente (θα πρέπει να μαλακώσουν λίγο, αλλά να «κρατάνε») για 5 έως 7 λεπτά. Μην τα παραμαγειρέψετε γιατί θα λασπώσουν. Καθώς μαγειρεύονται, συνεχίστε να τα γυρίζετε με τις λαβίδες έτσι ώστε όλα τα νούντλς να έρθουν σε επαφή με το κάτω μέρος της κατσαρόλας και να απορροφήσουν όλη τη νοστιμιά.
3. Ρίξτε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό.
4. Χρησιμοποιήστε λαβίδες ζυμαρικών για να σερβίρετε όλα τα υλικά αλλά να μείνει το ζουμί στην κατσαρόλα.
5. Σιγοβράστε το ζουμί μέχρι να αρχίσει να πήζει.
6. Διαλύστε το άνθος αραβοσίτου ή το ριζάλευρο σε κρύο νερό μέσα σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια ρίξτε το στο ζουμί που σιγοβράζει. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το ζουμί γίνει μια πηχτή σάλτσα (για περίπου 1 λεπτό).
7. Δοκιμάστε τη σάλτσα και ρίξτε αλάτι (αν χρειάζεται).
8. Ρίξτε τη σάλτσα στο πιάτο πάνω από τα νουντλς. Πασπαλίστε με λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Υπάρχουν 4 βασικά εργαλεία για να φτιάξετε νουντλς από κολοκυθάκια:

Κόφτης σπιράλ – Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά γρήγορη και κάνει νουντλς που έχουν ομοιόμορφο πάχος και μεγάλο μήκος.
Μαντολίνο – Αυτή η μέθοδος είναι γρήγορη και κάνει νουντλς που έχουν ομοιόμορφο πάχος.
Κόφτης julienne – Η λύση για να αποφευχθεί η αγορά ενός ξεχωριστού εργαλείου, αλλά μπορεί να είναι κουραστική και χρονοβόρα.
Μαχαίρι – Απλά κόβετε το κολοκύθι σε λεπτές λωρίδες. Σίγουρα είναι ο πιο ανέξοδος τρόπος, αλλά και ο πιο χρονοβόρος. Επίσης είναι δύσκολο να φτιάξετε τα νουντλς ομοιόμορφα και αρκετά λεπτά.

Καλή επιτυχία!

© 2018 – 2024 nosokoma247
Διατηρούνται όλα τα Δικαιώματα – Ενημερωτική ιστοσελίδα δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή, γνωμάτευση και θεραπεία. Περισσότερα εδώ.

Share

Νέα Άρθρα