Το καλοκαίρι ήρθε, Προστατέψετε το δέρμα σας!

Περιεχόμενα

Picture of Σοφία Παφίλη
Σοφία Παφίλη

Αρχισυντάκτρια

Είναι γνωστό πως οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι φιλικές με το δέρμα μας! Αν και δεν φαίνεται αμέσως, μας προσφέρουν κάτι απαίσιες ρυτίδες και ηλικιακές κηλίδες. Το βασικότερο όλων… είναι η κορυφαία αιτία του καρκίνου του δέρματος.

Με την πάροδο του χρόνου, το υπεριώδες (UV) φως του ήλιου βλάπτει τις ίνες του δέρματος που ονομάζονται ελαστίνη. Όταν οι ίνες αυτές καταστραφούν, το δέρμα αρχίζει να χαλαρώνει.

Η δαπάνη υπερβολικού χρόνου στον ήλιο μπορεί επίσης να δημιουργήσει στο δέρμα φακίδες, τραχιά υφή, λευκές κηλίδες, κιτρίνισμα του δέρματος και αποχρωματισμένες περιοχές του δέρματος. Μπορεί επίσης να διευρύνει τα μικρά αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα σας.

Τρόποι για να προστατεύσετε το δέρμα σας

  • Να φοράτε αντηλιακά κάθε μέρα, σε κάθε καιρό και σε κάθε εποχή. Πρέπει να έχει δείκτη προστασίας από τον ήλιο (SPF) τουλάχιστον 30+ και να προστατεύει από UVA/UVB. Εφαρμόστε το σε όλες τις ακάλυπτες επιφάνειες δέρματος 15 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι. Επαναλάβετε την αντηλιακή προστασία τουλάχιστον κάθε μιάμιση ώρα ή συχνότερα εάν αισθάνεστε ότι ιδρώνετε ή κολυμπάτε στη θάλασσα.
  • Φορέστε γυαλιά ηλίου με πλήρη προστασία UV.
  • Φορέστε καπέλα με φαρδιά επικάλυψη και πουκάμισα και παντελόνια με μακριά μανίκια.
  • Αποφύγετε να βγείτε στον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
  • Ελέγξτε την επιδερμίδα σας τακτικά ώστε να ξέρετε τι είναι φυσιολογικό για εσάς και να παρατηρήσετε τυχόν αλλαγές.
  • Επιλέξτε καλλυντικά που προσφέρουν προστασία UV (Εξακολουθείτε να πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακά και να φοράτε γυαλιά ηλίου με ευρεία προστασία από τον ήλιο.)
  • Αν είστε γονιός, προστατέψτε το δέρμα του παιδιού σας και εφαρμόστε αυτές τις συνήθειες μαζί.

© 2018 – 2024 nosokoma247
Διατηρούνται όλα τα Δικαιώματα – Ενημερωτική ιστοσελίδα δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή, γνωμάτευση και θεραπεία. Περισσότερα εδώ.

Share

Νέα Άρθρα