Ψωρίαση γεννητικών οργάνων: Ποια είναι τα συμπτώματα;

Ψωρίαση γεννητικών οργάνων: Ποια είναι τα συμπτώματα;

Περιεχόμενα

Εάν έχετε κνησμό, τσούξιμο, ερυθρότητα ή αιμορραγία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, μιλήστε με το γιατρό σας. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα ψωρίασης ή άλλου σοβαρού αφροδίσιου νοσήματος. Πολλοί άνθρωποι έχουν ταμπού με αυτό το θέμα, δυστυχώς!

Η σωστή διάγνωση και θεραπεία μπορεί να αποτρέψει χειρότερα προβλήματα!

Πως μοιάζει;

Η ψωρίαση των γεννητικών οργάνων δεν μοιάζει με τις περισσότερες άλλες μορφές της νόσου. Οι κηλίδες είναι συχνά έντονα κόκκινες, λείες και στιλπνές. Συνήθως δεν βλέπετε εσχάρες επειδή τρίβονται και αποπίπτουν κατά την μετακίνηση. Όταν τρίβονται, μπορεί να δείτε μικρές κηλίδες αίματος στο δέρμα και τα ρούχα.

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν γκρι, λεπτές πλάκες στο αιδοίο, λίγο έξω από τον κόλπο. Αλλά οι κηλίδες στις πτυχές του δέρματος είναι συχνά στιλπνές ερυθρές.

Οι άνδρες μπορεί να έχουν μικρές κόκκινες κηλίδες στο σώμα ή στην άκρη του πέους.

Η ψωρίαση των γεννητικών οργάνων δεν εμφανίζεται μόνο στην ευαίσθητη περιοχή. Ενδέχεται επίσης να παρατηρήσετε κηλίδες σε:

  • Ηβική περιοχή (η περιοχή ακριβώς πάνω από τα γεννητικά όργανα)
  • Λαγονοβουβωνική χώρα
  • Μηροβουβωνική πτυχή
  • Πρωκτός και γλουτιαία χώρα

Συμπτώματα ψωρίασης γεννητικών οργάνων

Τα συμπτώματα της ψωρίασης των γεννητικών οργάνων μπορεί να φαίνονται πιο έντονα, άβολα και ενοχλητικά από ότι σε άλλα μέρη του σώματός.

Μπορεί επίσης να αισθανθείτε:

Κνησμό: Οι περισσότεροι λένε ότι αυτό είναι ένα από τα χειρότερα συμπτώματα της ψωρίασης των γεννητικών οργάνων. Επειδή η περιοχή είναι ευαίσθητη, η ανάγκη να την “ξύσετε” μπορεί να είναι πιο έντονη και να διαρκεί πολύ. Μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα, ακόμη να κάνει δύσκολο το σέξ. Μπορεί ακόμη να ξύνεστε μέχρι να αιμορραγήσετε, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο περαιτέρω κνησμού και αιμορραγίας.

Κάψιμο και τσούξιμο: Ίσως η αίσθηση είναι σαν να σας ακουμπάει ένα καυτό σπίρτο στο δέρμα. Ο ιδρώτας, η θερμότητα και η τριβή μπορούν να κάνουν τα συμπτώματα χειρότερα.

Πόνος: Δεν έχουν όλοι πόνο με τη γεννητική ψωρίαση. Αλλά κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται πόνο όταν το δέρμα είναι λεπτό, κάνει ρωγμές και αιμορραγεί.

Τι μπορείτε να κάνετε

Η τριβή και ο ιδρώτας μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματά ή να προκαλέσουν φλεγμονή. Για να ανακουφιστείτε:

Φορέστε χαλαρά ρούχα και εσώρουχα: Δοκιμάστε μποξεράκια αντί για σλιπ. Ψάξτε για βαμβακερά που δεν θα κολλήσουν στο δέρμα.

Ντους:  Μην δίνετε στον ιδρώτα την ευκαιρία να ερεθίσει το δέρμα σας! Κάντε ένα γρήγορο ντους μετά από σκληρή δουλειά ή άσκηση. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και κάντε λιγότερο από 10 λεπτά. Ήπια καθαριστικά – αντί για σαπούνι.

Ενυδατώστε: Αυτό είναι ένα βασικό μέρος της καθημερινής φροντίδας για την ψωρίαση σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων περιοχών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει προϊόντα που δεν περιέχουν άρωμα και οινόπνευμα.

Χρησιμοποιήστε λιπαντικά και προφυλακτικό με λιπαντικό κατά τη διάρκεια του σεξ:  Αυτά μπορούν να κάνουν το σεξ πιο άνετο τόσο στους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφός σας καταλαβαίνει ότι η ψωρίαση ΔΕΝ είναι ΣΜΝ και ΔΕΝ μεταδίδεται με το σεξ.

© 2018 – 2024 nosokoma247
Διατηρούνται όλα τα Δικαιώματα – Ενημερωτική ιστοσελίδα δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή, γνωμάτευση και θεραπεία. Περισσότερα εδώ.

Share

Νέα Άρθρα