Μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν ο σύντροφος σας είναι καταθλιπτικός

Μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν ο σύντροφος σας είναι καταθλιπτικός

Μία ψυχική ασθένεια, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης , είναι κάτι που πρέπει καθένας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί με τον δικό του τρόπο. Αυτή επηρεάζει επίσης τις σχέσεις με τους φίλους, την οικογένεια – και ιδιαίτερα τους συντρόφους.

Εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά σε κάποιον που ζει με κατάθλιψη μπορούν να αποτελέσουν τεράστια πηγή αγάπης, άνεσης και υποστήριξης. Αλλά συχνά αισθάνονται τεράστια πίεση.

Τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν περισσότερες πιθανότητες διαζυγίου όταν ένας ή και οι δύο σύντροφοι έχουν μια διαταραχή ψυχικής υγείας. Μια πολυεθνική μελέτη του 2011 διαπίστωσε αύξηση κατά 12% της συχνότητας των διαζυγίων.

Αλλά υπάρχουν και καλά νέα. Αυτή η διαφορά δεν είναι γενικά αποτέλεσμα σφάλματος εκ μέρους ενός από τους δύο εταίρους. Αντίθετα, προέρχεται από το πώς αλληλεπιδρούν και επικοινωνούν και πώς και οι δύο εταίροι προσεγγίζουν τα συμπτώματα της ασθένειας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τη σχέση σας να πετύχει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – Καθημερινοί τρόποι αντιμετώπισης της κατάθλιψης

Η επικοινωνία, η ενσυναίσθηση και η κατανόηση είναι τα κλειδιά για οποιαδήποτε επιτυχή σχέση και ιδιαίτερα σημαντικά να υπάρχουν όταν ένας ή και οι δύο εταίροι ζουν με μια ψυχική ασθένεια.

Μερικές ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν όπως και τον σύντροφός σας να ξεκινήσετε αυτό το μακρύ – χαρούμενο ταξίδι. Μαζί.

7 συμπτώματα για να υποψιαστείτε οτι ο/η σύντροφός σας έχει κατάθλιψη:

Αυτά δεν είναι ερωτήματα για τη “διάγνωση” εάν ο / η σύντροφός σας έχει κατάθλιψη, άγχος, διπολική διαταραχή ή σχετικές διαταραχές. Αυτό είναι δουλειά του επαγγελματία υγείας που τον παρακολουθεί!

Αντ ‘αυτού, οι ερωτήσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν τα συμπτώματα του συντρόφου σας χειροτερεύουν.

  • Ξαπλώνει περισσότερο ή λιγότερο από ότι συνήθως;
  • Τρώει περισσότερο ή λιγότερο από ότι συνήθως;
  • Δοκιμάζει από το φαγητό σας όταν τρώτε;
  • Αισθάνεται κουρασμένος ανεξάρτητα από το πόσο κοιμάται;
  • Είναι σε θέση να απολαύσει τα πράγματα αυτή τη στιγμή;
  • Είναι δύσκολο να κάνει προσωπική περιποίηση;
  • Έχει σκέψεις θανάτου;

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο “είμαι πεσμένος” και την εμφάνιση συμπτωμάτων κλινικής κατάθλιψης . Αυτά τα ερωτήματα βοηθούν στον προσδιορισμό του τι συμβαίνει.

Αν έχετε εσείς ή ο σύντροφος σας κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, συμβουλευτείτε άμεσα έναν γιατρό! Η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται!


Related Posts

Facebook Comments