Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και σοβαρό πόνο στις αρθρώσεις. Τα συμπτώματά του μπορούν να επιδεινωθούν με την κατανάλωση τροφίμων που συμβάλλουν στη φλεγμονή.
- Ζάχαρη
- Αλάτι (Η κατανάλωση υπερβολικού νατρίου αναγκάζει τα κύτταρα να συγκρατήσουν το νερό. Αυτό προκαλεί οίδημα)
- Τηγανισμένο φαγητό (τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη, όπως πατάτες, μπορούν να επιτείνουν τη φλεγμονή στο σώμα και να επιδεινώσουν τον πόνο της αρθρίτιδας)
- Λευκό αλεύρι
- Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα (Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ , θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη τροφών που περιέχουν ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, όπως κρόκους αυγών και κόκκινο κρέας. Τα κορεσμένα λίπη μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα, καθιστώντας τον πόνο της αρθρίτιδας χειρότερο – Τρώγοντας τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 , όπως ο σολομός, τα καρύδια και η σόγια, θα σας δώσουν την πρωτεΐνη που χρειάζεστε χωρίς να επιδεινώσετε τα συμπτώματά σας)
- Γαλακτοκομικά προϊόντα (Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα με αρθρίτιδα που απέφυγαν τα γαλακτοκομικά παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στα συμπτώματά τους)