SEX: 15 λόγοι που πρέπει να το κάνετε ΤΩΡΑ

SEX: 15 λόγοι που πρέπει να το κάνετε ΤΩΡΑ

Για άσκηση

Δεν αποτελεί μια πλήρη προπόνηση, αλλά μπορεί να είναι εξίσου καλό για σας, όπως μία μέτρια άσκηση. Αυξάνει την καρδιακή σας συχνότητα, περίπου σαν ένα γρήγορο περπάτημα ή μια αργή ποδηλασία. Στο χέρι σας είναι να ανεβείτε και ανηφόρα!

Ωφέλιμο για την Καρδιά της Γυναίκας

Οι γυναίκες που κάνουν σεξ μερικές φορές την εβδομάδα είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν καρδιακές παθήσεις από εκείνες που το κάνουν μια φορά το μήνα. Το αν αυτό συμβαίνει επειδή οι υγιείς γυναίκες το απολαμβάνουν πιο συχνά ή επειδή βοηθά στην προστασία της καρδιάς μιας γυναίκας είναι ασαφές. Δυστυχώς για τους άνδρες, το καλό σεξ μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μπορεί να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο σας

Πείτε αντίο στην παλιά δικαιολογία”Όχι απόψε έχω πονοκέφαλο”. Αποδεικνύεται ότι το σεξ μπορεί να βοηθήσει με τον πόνο και αυτό περιλαμβάνει κάποια είδη πονοκεφάλων, όπως οι ημικρανίες. Αν πάντως θέλετε να το αποφύγετε δοκιμάστε το “ποναέι η κοιλιά μου”. Πιάνει πάντα!

Μειώνει το στρες

Οι άνθρωποι που κάνουν συχνότερα σεξ είναι λιγότερο ανήσυχοι όταν αντιμετωπίζουν αγχωτικά καθήκοντα όπως η δημόσια ομιλία ή η αριθμητική. Αλλά σύμφωνα με μελέτες, λειτουργεί μόνο όταν έχετε σύντροφο – ο αυνανισμός δεν μετράει!

Μπορεί να ζήσετε περισσότερο

Μια μελέτη έδειξε ότι οι έγγαμες γυναίκες που κορύφωναν συχνότερα είχαν μια μικρή τάση να ζουν περισσότερο. Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι αν το φύλο στην πραγματικότητα παρατείνει τη ζωή σας ή είναι απλώς επακόλουθο ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αλλά δεν χάνετε τίποτα άμα δοκιμάσετε.

Βοηθάει την εγκεφαλική λειτουργία

Το σεξ έχει συνδεθεί με τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων και αυτό είναι καλό. Άνθρωποι άνω των 50 ετών που έκαναν περισσότερο σεξ ήταν σε καλύτερη θέση να ανακαλούν αριθμούς και να κάνουν βασικά μαθηματικά. Φάνηκε να βοηθά τους άνδρες περισσότερο από τις γυναίκες, αλλά και οι δύο τα πήγαν καλύτερα από όσους έκαναν λιγότερο σεξ.

Σέ κάνει ευτυχισμένο

Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε! Μια φορά την εβδομάδα είναι καλό. Περισσότερο από αυτό, η επίδραση εξασθενεί.

Σας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφο σας

Η ορμόνη οκυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, ενισχύει τα συναισθήματα οικειότητας, στοργής και εγγύτητας με τον σύντροφό σας. Αυτό βοηθά στην οικοδόμηση μιας ισχυρής, σταθερής σχέσης.

Διατηρεί τη γραμμή σας

Όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο πιο αδύνατοι μπορεί να γίνετε.  Αυτό συμβαίνει γιατί το σεξ σας κρατά σε φόρμα; Ή επειδή οι αδύνατοι άνθρωποι κάνουν περισσότερο σεξ; Οι επιστήμονες δεν ξέρουν πραγματικά, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας σύντροφος και μια ζυγαριά για να το μάθετε. Καλό είναι να μην ορμάτε στο ψυγείο αφού ολοκληρώσετε!

Ψυχική Υγεία

Οι ενήλικες σε σχέση που κάνουν περισσότερο σεξ είναι λιγότερο πιθανό να είναι καταθλιπτικοί ή να παίρνουν φάρμακα για θέματα ψυχικής υγείας.

Βοηθά στην καταπολέμηση των ιώσεων

Καλύτερα και από τη βιταμίνη C! Οι σπουδαστές κολεγίων που έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα είχαν περισσότερα αντισώματα  στο σάλιο τους από όσους έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.

Σας βοηθά να κοιμηθείτε

Ο οργασμός προκαλεί μια αύξηση των ενδορφινών και της οκυτοκίνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Προκαλείται ανακούφιση του πόνου όπου υπάρχει και χαλάρωση.Οι ορμόνες αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο εύκολα, αν και σύμφωνα με τους επιστήμονες – και πολλές γυναίκες – το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο στους άνδρες.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Οι άνδρες που κάνουν περισσότερο σεξ μπορεί να έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του προστάτη και οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού. Η εγκυμοσύνη και η επαφή με το σπέρμα μπορούν να συνδεθούν με τον χαμηλότερο κίνδυνο στις γυναίκες.

Θα μπορούσατε να κάνετε ένα μωρό

Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε ένα μωρό, όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να χτυπήσετε τη σωστή στιγμή του μήνα. Αλλά το σεξ μπορεί επίσης να προάγει τις γυναίκες για εγκυμοσύνη και να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες, γεγονός που μπορεί να επιταχύνει τα πράγματα.

Βοηθά το μέλλον σας

Οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερο σεξ μπορεί να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής – και όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον. Αν έχετε ενεργό σεξουαλική ζωή στη μέση ηλικία, είναι πιθανότερο να την κρατήσετε όσο γερνάτε, γεγονός που συνδέεται με την καλύτερη υγεία και ευημερία.

 

Related Posts

Facebook Comments