Τι είναι ο όγκος του εγκεφάλου;

Τι είναι ο όγκος του εγκεφάλου;

Οι όγκοι του εγκεφάλου είναι μη φυσιολογική ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον εγκέφαλο.

Οι όγκοι του εγκεφάλου ή του νευρικού συστήματος επηρεάζουν περίπου έξι στους 1.000 ανθρώπους.


Δείτε ποιοί είναι οι τύποι πρωτοπαθών όγκων εγκεφάλου και ποιά είναι τα συμπτώματα ΕΔΩ

Ένας όγκος σχηματίζεται από μια συσσώρευση μη φυσιολογικών κυττάρων. Κανονικά, τα κύτταρα στο σώμα μας πεθαίνουν και αντικαθίστανται από νέα κύτταρα. Μερικοί τύποι καρκίνου του εγκεφάλου εμφανίζονται όταν ένας τύπος κυττάρου εξαλλάσσεται σε καρκινικό. Μόλις εξαλλαγούν, τα κύτταρα αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται με μη φυσιολογικούς τρόπους. Καθώς αναπτύσσονται αυτά τα μη φυσιολογικά κύτταρα, γίνονται μάζα ή όγκοι. Οι όγκοι του εγκεφάλου που προκύπτουν ονομάζονται πρωτοπαθείς όγκοι του εγκεφάλου επειδή προέρχονται από τον εγκέφαλο.


Τι είναι ο καρκίνος εγκεφάλου;

Ο καρκίνος είναι ένας όρος που προορίζεται για κακοήθεις όγκους.


Τι είναι κακοήθης όγκος;

Οι κακοήθεις όγκοι μπορούν να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν επιθετικά, εξουδετερώνοντας τα υγιή κύτταρα, διηθώντας τους φυσιολογικούς ιστούς, καταλαμβάνοντας το χώρο, την αιμάτωση και τα θρεπτικά συστατικά. Μπορούν επίσης να εξαπλωθούν σε απομακρυσμένα μέρη του σώματος. Όπως όλα τα κύτταρα του σώματος έτσι και τα κύτταρα του όγκου χρειάζονται αίμα και θρεπτικά συστατικά για να επιβιώσουν.


Τι είναι καλοήθης όγκος?

Οι όγκοι που δεν διηθούν τον κοντινό ιστό και δεν εξαπλώνονται σε απομακρυσμένες περιοχές καλούνται καλοήθεις. Γενικά, ένας καλοήθης όγκος είναι λιγότερο σοβαρός από έναν κακοήθη όγκο. Ωστόσο, ένας καλοήθης όγκος μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον εγκέφαλο πιέζοντας τον υγιή ιστό.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το μηνιγγίωμα; Αιτίες – Συμπτώματα


Τι είναι ο μεταστατικός καρκίνος του εγκεφάλου;

Οι μεταστατικοί όγκοι του εγκεφάλου αποτελούνται από καρκινικά κύτταρα ενός όγκου που βρίσκεται αλλού στο σώμα . Τα κύτταρα αυτά εξαπλώνονται στον εγκέφαλο και η διαδικασία αυτή ονομάζεται μετάσταση. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος κακοήθειας στον εγκέφαλο.


Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους όγκους του εγκεφάλου στους ενήλικες;

Οι άνθρωποι μεταξύ των ηλικιών 65 και 79 αποτελούν τον πληθυσμό που είναι πιο πιθανό να διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο. Τα παιδιά που λαμβάνουν ακτινοβολία στο κεφάλι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης όγκου στον εγκέφαλο ως ενήλικες, όπως και οι άνθρωποι που έχουν ορισμένες σπάνιες γενετικές καταστάσεις όπως η νευροϊνωμάτωση ή το σύνδρομο Li-Fraumeni.

Δείτε ποιοί είναι οι τύποι πρωτοπαθών όγκων εγκεφάλου και ποιά είναι τα συμπτώματα ΕΔΩ

Related Posts

Facebook Comments