Στήθος κοτόπουλο με ντοματίνια και φασόλια
Συστατικά
- 4 μερίδες στήθος κοτόπουλο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1/4 κ.γ τσίλι
- 1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- 2 κούπες ντοματίνια
- 300 γρ. φασόλια (άσπρα – ψιλά)
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε στη φωτιά (μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία) ένα βαθύ – μεγάλο τηγάνι, το ελαιόλαδο και στη συνέχει το κοτόπουλο. Αλατοπιπερίστε και αφήστε το να ροδίσει και από της δύο πλευρές (περίπου 6 λεπτά ανά πλευρά). Στη συνέχεια αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
- Προσθέστε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε το σκόρδο, το τσίλι και ανακατέψτε μέχρι το σκόρδο να είναι αρωματικό (περίπου 2 λεπτά). Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε τις ντομάτες και τα φασόλια.
- Βάλτε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι (χαμηλώστε θερμοκρασία) και αφήστε τα να σιγοβράζουν για περίπου 30 λεπτά.
Τα φασόλια πρέπει να είναι ελαφρώς βρασμένα
Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω από τα φασόλια και τις ντομάτες
Πασπαλίζετε με το μαϊντανό