Γεμιστή μελιτζάνα με σάλτσα ταχίνι

Γεμιστή μελιτζάνα με σάλτσα ταχίνι

Υλικά:

  • 4 μελιτζάνες (μεγάλες)
  • 750gr κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.γ κύμινο, κορίανδρο, πάπρικα, κανέλα, αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο (θρυμματισμένο)
  • ντοματίνια
  • 1 1/2 φλυτζάνια μαγειρεμένο καστανό ρύζι
  • 2 φλυτζάνια σπανάκι
  • σπόρια ροδιού,καρύδια και φύλλα μέντας

Σάλτσα ταχίνι:

  • 1 φλ. γιαούρτι (χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά)
  • 2 κ.σ ταχίνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο (θρυμματισμένες)
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Οδηγίες

1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς
3. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό τους
3. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με το μισό μείγμα μπαχαρικών και λίγο ελαιόλαδο
4. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τις μελιτζάνες στον φούρνο για 20′ ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση

5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο και τον κιμά μέχρι να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε συχνά για άλλα 5′.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι.

6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα ταχίνι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι της σούπας
7. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τοποθετούμε την γέμιση που υπάρχει στο τηγάνι μας και πασπαλίζουμε στο πάνω μέρος την σάλτσα από ταχίνι

8. Τοποθετούμε ξανά στο φούρνο για 5′

9. Στολίζουμε το πιάτο με το ρόδι, τα καρύδια και τη μέντα

Related Posts

Facebook Comments